Blok kakaowy z cappuccino i rodzynkami

0 (0 ocen)

Najlepszy na drugi dzień, gdy zastygnie. Robienie go sprawia wielką radość mojej 4letniej córce Jagódce.

Składniki:

  • Ciasto:
    Kostka margaryny
    3 szklanki mąki
    3 jaja
    Opakowanie proszku do pieczenia
    Pół szklanki cukru
    Pół szklanki wiórków kokosowych
    Masa:
    3 łyżki kakao
    5 łyżek cappuccino
    Słoiczek dżemu malinowego
    2 szklanki mleka
    100 g rodzynek
    Skórka z otartej , wyszorowanej pomarańczy
    Do ozdoby :
    Posypka
    Wiórki kokosowe



















Blok kakaowy z cappuccino i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dokładnie Jagódka miesza 1. Mieszamy suche później mokre składniki, a margarynę roztapiamy.
  • Jak plastelina do zabawy 2. Wyrabiamy dokładnie ciasto.
  • Jagódka jest bardzo dokładna 3. W natłuszczoną standardową blaszkę wygniatamy równo ciastem. Pieczemy 30 min w 180 stopniach C. Studzimy, kruszymy drobno.
  • Smakowite rodzynki... troszkę Jagódka podjadała 4. W wysokim naczyniu mieszamy mleko, z dżemem, kakao, skórką. W połowie szklanki wrzątku rozpuszczamy cappuccino, dodajemy. Wsypujemy rodzynki, dokładnie mieszamy.
  • Gotowanie to nauka i super zabawa 5. Do masy dodajemy pokruszone ciasto. Mieszamy na jednolitą masę. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  • Słodka ozdoba na koniec 6. Dowolnie ozdabiamy , obsypując wiórkami i posypką.
  • Mina mówi wszystko, Jagódka zadowolona ze swojej ciężkiej pracy 7. Gotowe, smacznego. Jagódka spisała się na medal.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy