Blondies z makiem i żurawiną

0 (0 ocen)

Siostra popularnego brownie, blondyna z białej czekolady. Tym razem z odrobiną maku i suszonej żurawiny

Składniki:


  • 160 g białej czekolady
    90 g masła
    70 g cukru
    2 jajka
    90 g mąki pszennej typ 450
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    oraz:
    1 łyżka maku
    50 g suszonej żurawiny
    50 g białej czekolady

Blondies z makiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    160 g białej czekolady posiekać i wraz z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej.

    Przestudzić, dodać cukier i jajka, wymieszać.

    W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia.

    Dodać mak, żurawinę i 50 g czekolady posiekanej. Wymieszać.

    Wlać zawartość rondelka, wymieszać.

    Nałożyć do niewielkiej formy wyścielonej papierem. Piec około 30 minut w 180 stopniach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy