Błyskawiczny mus z białej czekolady

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bywają takie dni, że chcemy zjeść coś pysznego, kremowego i słodkiego. Na takie dni proponuje błyskawiczny mus z białej czekolady. Cztery składniki i mnóstwo radości.

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 łyżki masła
    - 100 g białej czekolady
    - 50 g słodkich pianek
    - 200 ml śmietany kremówki

Błyskawiczny mus z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło i czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy pianki i podgrzewamy wszystko, aż masa będzie jednolita.
    Ubijamy śmietanę kremówkę i po jednej łyżce dodajemy do czekoladowej masy.
    Chłodzimy w zamrażalniku przez 20 minut.
    Podajemy w pucharkach. Idealnie sprawdzi się jako nadzienie do ptysi :).

Porady

Mus możemy przygotować również z gorzkiej czekolady.

Komentarze

Podobne przepisy