Bywają takie dni, że chcemy zjeść coś pysznego, kremowego i słodkiego. Na takie dni proponuje błyskawiczny mus z białej czekolady. Cztery składniki i mnóstwo radości.
60 min
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 100 g białej czekolady
- 50 g słodkich pianek
- 200 ml śmietany kremówki
Błyskawiczny mus z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Masło i czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy pianki i podgrzewamy wszystko, aż masa będzie jednolita.
Ubijamy śmietanę kremówkę i po jednej łyżce dodajemy do czekoladowej masy.
Chłodzimy w zamrażalniku przez 20 minut.
Podajemy w pucharkach. Idealnie sprawdzi się jako nadzienie do ptysi :).
Porady
Mus możemy przygotować również z gorzkiej czekolady.
Komentarze