boczkowe zrazy

0 (0 ocen)

  • 30 min

tani i smaczny pomysł na obiad

  • 30 min

Składniki:

  • boczek surowy
    1 papryka czerwona
    2 cebule
    ogórki kiszone

    dodatkowo
    olej+jajka+bułka tarta do smażenia
    wykałaczki
    przyprawy

Boczkowe zrazy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. boczek pokroić w plastry, rozbić i doprawić jak schabowe. ogórki i papryke pokroić w plastry. Cebule pokroić i sparzyć.
  • 2. połozyć na boczek troche cebuli plasterek papryki i plasterek ogórka. zawinąć i przebić wykałaczkami alby sie nie rozwalało.
  • 3. zrazy wytaczać w jajku i bułce tartej i smażyć.

Porady

Najlepiej użyć dwóch wykałaczek wtedy jest pewność że zrazy sie nie rozlecą podczas smażenia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy