Botwinka do obiadu

0 (0 ocen)

  • 10 min

Przepis inspirowany włoskimi smakami

  • 10 min

Składniki:

  • duży pęczek botwinki,
    2 ząbki czosnku,
    kilka łyżek soku z cytryny (do smaku),
    2-3 łyżki startego parmezanu,
    opcjonalnie cebulka dymka,
    ok. 1/4 szklanki wody lub bulionu,
    sól i pieprz (do smaku)

Botwinka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście botwinki zwinąć w rulon i pokroić w paski. Na patelni smażyć drobno posiekany czosnek i dymkę, po 2 minutach dodać liście botwinki. Podlać odrobiną wody i soku z cytryny, dusić krótko, aż liście będą miękkie, a płyn w większości odparuje. Doprawić i posypać całość parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy