Brokułowy krem z rukolą i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealna zupa Wielkanocna zamiast tradycyjnego żuru! Prosta w wykonaniu, lekkostrawna a przede wszystkim zdrowa i wiosenna!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - wywar z warzyw: 0.75 litra
    - brokuł: 1 sztuka
    - rukola: 125 gramów
    - ser rokpol: 100 gramów
    - por: 1 sztuka

Brokułowy krem z rukolą i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł ugotować na parze al'dente,
    zmiksować razem z rukolą oraz surowym porem.
    Zalać wywarem warzywnym i gotować ok 10 minut.
    Dodać pokruszony ser pleśniowy, sól, pieprz do smaku.
    Udekorować wierzch rukolą.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy