Brukselka z jarmużem i boczkiem

0 (0 ocen)

Dodatek do obiadu

Składniki:

  • brukselka 1 kg
    boczek wędzony 30 dkg
    jarmuż 1/2 pęczka
    sól i pieprz
    cebula 1 szt

Brukselka z jarmużem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • boczek z cebulą 1. Boczek i cebulę pokroić w kostkę. Najpierw wytopić boczek, a potem podsmażyć z cebulą.
  • brukselka z jarmużem 2. Brukselkę oczyścić i ugotować w wodzie z solą i cukrem. Pod koniec gotowania dodać pokrojony jarmuż.
  • gotowe 3. Odcedzone warzywa wrzucić na patelnię z boczkiem i cebulą. Podsmażyć i doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy