Brzoskwinie pod bezą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Błyskawiczny deser, sprawdzi się gdy mamy mało czasu. Smaczny, cieszy nie tylko oko.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 połówki brzoskwiń z puszki
    4 łyżki konfitury z żurawiny
    2 łyżki likieru gruszowego
    1 biało
    1 łyżka cukru pudru
    szczypta cukru waniliowego
    szczypta soli
    kanka tartej czekolady
    naczynie do zapiekania posmarowane masłem

Brzoskwinie pod bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brzoskinie 1. Brzoskwinie układam w naczyniu do zapiekania, skrapiam likierem. Do środka każdej brzoskwini nakładem konfiturę. Białko ubijam ze solą, dodaje cukier puder i cukier waniliowy, ubijam. Nakładam na konfiturę.
  • Brzoskwinie 2. Brzoskwinie zapiekam w piekarniku nagrzanym do temp. 170 stopni przez 10 minut. Posypuję czekoladą, podaję.

Komentarze

Podobne przepisy