BUDYŃ JAGLANY

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kaszę jaglaną jemy w różnych postaciach,najczęściej w czasie przeziębienia.Budyń z kaszy jaglanej to świetny pomysł na sycący deser lub zdrowe śniadanie.Polecam

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl suchej kaszy jaglanej
    1 szkl wody
    2 szkl mleka
    pół puszki mleczka kokosowego
    1 duża łyżka miodu

Budyń jaglany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Budyń z kaszy jaglanej 1. Kaszę przelewamy gorącą wodą aby pozbyć się goryczki.W garnku zagotowujemy wodę z mlekiem i wsypujemy kaszę, zmniejszamy gaz i gotujemy bez mieszania przez ok. 15 min.Wyłączamy gaz i lekko studzimy.Następnie dodajemy mleczko kokosowe i miód i blendujemy na gładką masę.Gotowy budyń przekładamy do salaterek

Porady

Przepis na 4 porcje.Możemy go podawać z takimi dodatkami jakie lubimy najbardziej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy