Budyń jaglany z korabem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Uwielbiam kaszę jaglana, często przyrządzam z niej budyń, jest smaczny i zdrowy. Możemy go podać z różnymi sezonowymi owocami, idealny na śniadanie, idealnie nas rozgrzeje w chłodne jesienne dni.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram kaszy jaglanej
    1,5 szklanki mleka
    2-3 łyżki korabu
    2 łyżki miodu
    Maliny

Budyń jaglany z korabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną płuczemy na sicie, wsypujemy do rondelka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, przekładamy do rondelka, wlewamy mleko, dodajemy korab oraz miód i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia, miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Gotowy budyń przelewamy do pucharków lub szklanek, na wierzchu układamy maliny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy