Budyń waniliowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Nie ma jak budyń domowej roboty. A wcale nie zajmuje więcej czasu aniżeli ten z torebki

  • 10 min

Składniki:


  • 450ml mleka
    1 łyżka masła
    2,5 łyżki cukru
    1/2 opakowania (ok 8g) cukru waniliowego
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 żółtka

Budyń waniliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 300ml mleka zagotować z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko miksujemy z mąką ziemniaczaną i żółtkami. Dodajemy do gotującego się mleka, obniżając od razu płomień do minimum, mieszamy intensywnie. Do zagotowania, pogotować około minuty. Od razu wylać do salaterek. Moje dziewczyny chciały z sokiem malinowym.

Porady

Próbować, bo wychodzi obłędny

Komentarze

Podobne przepisy