Budyniowe racuszki z jabłkami i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Można je szybko zrobić a do tego wyśmienicie smakują.

  • 60 min

Składniki:

  • - ½ l mleka
    - 3 dag drożdży
    - op. budyniu waniliowego
    - 2 jajka
    - ¼ szkl. cukru
    - 3 i 1/2 szkl. mąki
    - 3 jabłka
    - tabliczka gorzkiej czekolady
    - olej do smażenia

Budyniowe racuszki z jabłkami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Podgrzej mleko, dodaj drożdże, cukier, budyń waniliowy i 1 szkl. maki. Odstaw na pół godziny do podrośnięcia. Następnie dodaj jajka, resztę mąki. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, czekoladę pokrusz na drobne kawałki. Dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Odstaw na chwile do podrośnięcia. Smaż z obydwu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy