Zapraszam na pyszne racuszki budyniowe na słodko. Posłodzone cukrem kokosowym oraz zrobione na mące z płaskurki (pszennej) smakują wspaniale. Racuszki są idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Polecam
2 godz.
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
220 g jogurtu naturalnego greckiego
1 jajko
1 szkl mąki z płaskurki (pszennej)
1 budyń śmietankowy w proszku
2 łyżki cukru kokosowego
1 łyżeczka suszonych drożdży
olej do smażenia
Racuszki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wlewamy jogurt, jajko oraz dodajemy mąkę, budyń, cukier oraz suszone drożdże. Miksujemy dokładnie. Ciasto na racuszki odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30 minut pod przykryciem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy małe racuszki na małym ogniu. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze