Racuszki budyniowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne racuszki budyniowe na słodko. Posłodzone cukrem kokosowym oraz zrobione na mące z płaskurki (pszennej) smakują wspaniale. Racuszki są idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 220 g jogurtu naturalnego greckiego
    1 jajko
    1 szkl mąki z płaskurki (pszennej)
    1 budyń śmietankowy w proszku
    2 łyżki cukru kokosowego
    1 łyżeczka suszonych drożdży
    olej do smażenia

Racuszki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy jogurt, jajko oraz dodajemy mąkę, budyń, cukier oraz suszone drożdże. Miksujemy dokładnie. Ciasto na racuszki odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30 minut pod przykryciem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy małe racuszki na małym ogniu. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze

Podobne przepisy