Budyniowo-malinowe mego pomysłu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:Wszystkie składniki wrzucić do miski, zmiksować, zagnieść rękami w jednolitą kulę(można dodać troszkę więcej mąki jeśli będzie zbyt luźne); ciasto podzielić na dwie części-jedną włożyć do lodówki, a drugą do zamrażalnika. Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej.
MASA:Dwie szkl mleka zagotować razem z cukrem. W pozostałej szkl mleka rozmieszać dwa budynie i wlać to do gotującego mleka. Mieszać energicznie do uzyskania masy budyniowej.
Ciasto z lodówki rozłożyć w blaszce kwadratowej i podpiec w piekarniku w 180* około 10-15 min. Wyłożyć ciepły budyń, na budyń rozłożyć maliny a na to wszystko potarkować zamrożone ciasto. Piec jeszcze przez 35-45 min. Aż ciasto na górze będzie rumiane.
Komentarze