Bułeczki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby dokładnie oczyszczamy
i kroimy w grube cząstki.
Bułeczki ścinamy w 1/3 wysokości
i wydrążamy.
2.Cebule obieramy, drobno kroimy
i szklimy na maśle. Dodajemy
pieczarki, wlewamy 2-3 łyżki
wody i dusimy ok. 40 minut,
odparowując nadmiar wody.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy śmietanę roztrzepaną
z mąką oraz posiekany
koperek. Zagotowujemy. Bułeczki
wstawiamy do piekarnika
rozgrzanego do temp. 200 °C
i zapiekamy ok. 10 minut.
3.Bułeczki wyjmujemy. Napełniamy
przygotowanym farszem,
zakrywamy ściętym wierzchem
i ponownie wstawiamy do piekarnika.
Zapiekamy jeszcze
ok. 10 minut. Podajemy natychmiast
po upieczeniu.
Komentarze