Cannelloni z fasolką mung i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Połączenie może nietypowe, ale bardzo pożywne i naprawdę smaczne. :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 100 g fasolki mung (wcześniej namoczonej przez 2-3 godziny),
    200 g pieczarek,
    ok. 125 g makaronu cannelloni,
    2 szklanki dowolnego sosu pomidorowego,
    olek rzepakowy do smażenia,
    kmin rzymski, sól, gałka muszkatołowa.

Cannelloni z fasolką mung i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy przez około 25 minut (powinna być miękka). Odlewamy wodę.
  • 2. Pieczarki myjemy, kroimy w kawałki, solimy, podsmażamy.
  • 3. Ugotowaną i odsączoną fasolkę podsmażamy na bardzo małej ilości oleju. Dodajemy kmin, gałkę muszkatołową, sól.
  • 4. Część rurek cannelloni faszerujemy fasolką, pozostałe pieczarkami. Układamy w formie na przemian. Polewamy sosem pomidorowym tak, żeby cały makaron był nim przykryty.
  • 5. Zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i pieczemy około 30 - 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy