Zupa z fasolką mung

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tadżykistan: Zupa z fasolką mung

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cebula (posiekana): 1 sztuka
    - Srednie marchewki (pokrojone w plasterki): 6 sztuk
    - ziemniaki (pokrojone w kostkę): 4 sztuki
    - Ząbki czosnku (roztarte): 3 sztuki
    - fasolka mung: 0.5 szklanki
    - ryż: 0.5 szklanki
    - świeża bazylia (do smaku): 1 szczypta
    - nasiona kuminu (do smaku): 1 szczypta
    - sól i pieprz (do smaku): 1 szczypta

Zupa z fasolką mung - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju podsmażyć warzywa (bez fasolki) z przyprawami. Dodać 6 szklanek wody oraz fasolkę mung. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 40 minut. Dodać ryż i gotować 20 minut. Doprawić i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy