Paszteciki francuskie z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.kiszoną kapustę drobno pokroić do garnka, dodać cukier, olej, kostkę grzybową, zalać wodą do przykrycia kapusty i gotować do miękkości, woda powinna dużo odparować
na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać drobno pokrojone pieczarki, pieprz mielony i usmażyć do odparowania wody
do grzybów dodać ugotowaną kapustę, podsmażyć z 2 minuty, dodać tartej bułki i wymieszać
ciasta francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia i delikatnie je rozwałkować, posmarować pędzelkiem po całości roztrzepanym jajkiem, i rozsmarować farsz
ciasno zwinąć w roladę, posmarować jajkiem, przeciąć ostrym nożem na porcje pasztecików, posypać kminem rzymskim
piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut
Komentarze