Cebula faszerowana

0 (0 ocen)

  • 50 min

dobre:)

  • 50 min

Składniki:

  • 4 cebule;2łyżki oliwy z oliwek;250g soczewicy;200gsera gorgonzola;szczypta majeranku;sól, pieprz.

Cebula faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrac z łupin, odciąć wierzchy, wyjąć środki zostawiając ścianki z trzech warstw. Włożyc na chwile do wrzątku, by nieco zmiękły. Wyjmij , odsącz.Wyjęte cebulowe środki drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.Do cebuli na patelnię dodaj ugotowana soczewice i ser.podsmaż aż składniki sie połączą- dopraw.Nadzieniem napełnij wydrążone cebule , ułóż w żaroodpornym naczyniu.Piecz 30 min w temp. 200st.

Porady

farsz posyp bułka tartą - pięknie sie przyrumieni :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy