Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić drobno i smażyć aż się zeszkli. Dodać mięso i całość smażyć pod przykryciem 10 min a 5 min bez przykrywki. Przyprawić granulowanym czosnkiem, pieprzem, solą oraz wsypać całą przyprawę Chili con carne.
2.Paprykę kroimy w małą kostkę. Cebulę, mięso, paprykę dajemy go jednego garnka i gotujemy. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz czerwona fasolę i dusimy przez 10 min.
3.Po 25 minutach do garnka dodajemy puszkę kukurydzy oraz pół torebki przyprawy Chili con carne. Całość dusimy jeszcze 10 minut oraz mieszamy od czasu do czasu.
4.Ugotować torebkę ryżu.
Porady
Potrawę można podawać nie tylko z ryżem albo również z tortillą bądź białym pieczywem.
Komentarze