Chińska Zupa cebulowa z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Łatwa i przepyszna.Przepis dostałam od mojej koleżanki ,która jest miłośniczką kuchni azjatyckiej i środziemnomorskiej.

  • 60 min

Składniki:

  • 1litr rosołu
    2 jaja
    3 duże cebule
    1 cebula dymka
    pieprz
    sól
    masło
    mąka kukurydziana

Chińska zupa cebulowa z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować rosół , w tym samym czasie na maśle podsmażyć mąkę kukurydzianą , posiekać cebule następnie wrzucić do garnka wraz z zasmażką.Gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut.Po tym czasie zdejmujemy zupę z ognia i dodajemy rozkłócone jaja ,odczekujemy chwilę i mieszamy. Przyprawiamy solą pieprzem wedle uznania .

Porady

Zupe podawać po uprzenim posypaniu jej posiekaną dymką.

Komentarze

Podobne przepisy