chińszczyzna

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Warto samemu poszukać takiego smaku,który będzie nam idealnie odpowiadał.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg łopatki
    mieszanka warzywna do dań chińskich
    seler marynowany
    cebula
    czosnek
    papryka
    świeży szczypiorek
    cukinia
    sos sojowy
    przyprawa do dań chińskich
    ryż jaśminowy

Chińszczyzna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę kroimy w dużą kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy wcześniej pokrojoną cebulę oraz czosnek, dodajemy łopatkę. Przyprawiamy przyprawą do dań chińskich i podlewamy sosem sojowym. Smażymy dłuższą chwilę. Podlewamy odrobiną wody, przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa.
  • 2. Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy mieszankę warzyw do dań chińskich, seler i pokrojoną paprykę oraz cukinię. Dusimy wszystko pod przykryciem.
  • 3. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Wykładamy na talerz, układamy nasz sos i posypujemy pokrojonym świeżym szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy