Chleb na szybko

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Przepis dostałam od przyszłej teściowej.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Rozczyn:
    4 i 1/2 szklanki wody
    1 i 1/2 szklanki mąki
    45 g drożdży
    szczypta soli

    Ciasto:
    1 1/2 kg mąki
    4 1/2 łyżki oleju
    3 łyżeczki soli

Chleb na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozczyn:
    Wszystkie składniki wymieszać w misce i pozostawić do wyrośnięcia na 30 min.
    Po wyrośnięciu dodajemy mąkę, olej i sól. Wyrabiamy około 10 min i wykładamy na wysmarowane tłuszczem blaszki (2 keksówki 11x37). Pozostawić na 30 min.
    Piec 60 min w temperaturze 200 stopni C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy