Chleb raz dwa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

szybki i pyszny chlebek

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki ciepłej wody
    1 kostka drożdży
    1 łyżka soli
    2 łyżki siemienia lnianego
    3 łyżki ziaren słonecznika
    6 łyżek płatków owsianych
    łyżeczka kminku
    1 kg mąki (typ 650 pszenna i żytnia) pół na pół

Chleb raz dwa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce rozmieszać wodę z drożdżami, Dodać resztę składników. Przykryć. Co 15 min przemieszać 3 razy. czyli 45 min stoi. Piec w keksówce wysmarowanej masłem. 45 minut dolna grzałka i 15 minut obie grzałki 180 stopni.

Porady

chleb, domowy,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy