ciasteczka raz-dwa

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

raz-dwa się robi, raz-dwa się zjada!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło lub margaryna typu Kasia: 200 gramów
    - brązowy cukier: 50 gramów
    - cukier waniliowy: 2 łyżki
    - mąka: 260 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 szczypta

Ciasteczka raz-dwa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło miksujemy na masę, dodajemy cukry i ucieramy razem. Przesiewamy mąkę wraz z proszkiem i dodajemy do całości.
  • 2. Wszystko jeszcze przez chwilę miksujemy a następnie zagniatamy, zawijamy w folię i wstawiamy na godzinkę do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy, wałkujemy na grubość około pół centymetra i wykrawamy ciasteczka.
  • 3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej ciasteczka. Z podanego przepisu wychodzi około 20 ciasteczek o średnicy szklanki. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy