Chlebek nadziewany jajecznicą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczna propozycja na śniadanie lub kolację,do jajecznicy można dodać swoje ulubione dodatki.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mały bochenek żytniego chleba(ok.300 g)
    3 surowe jajka
    3 plasterki drobiowej szynki
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 łyżka drobno pokrojonej czerwonej papryki
    2 łyżki tartego sera żółtego
    sól
    pieprz

Chlebek nadziewany jajecznicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chlebka delikatnie ściąć wierzch,następnie wydrążyć środek zostawiając boki ok.1 cm.
    Tak przygotowany chlebek ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem.
  • 2. Jajka rozkłócić widelcem i wymieszać ze szczypiorkiem,szynką i papryką,doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Masę jajeczną wlać do wydrążonego chleba,górne krawędzie chlebka obłożyć startym serem,przykryć odkrojoną częścią.
    Chlebek włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy