Schab nadziewany jajecznicą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny,soczysty ładnie wyglądający.Szybko się go wykonuje.Robię go na różne okazje.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    8 jajek
    15 dag kiełbasy wiejskiej lub boczku
    natka pietruszki,szczypiorek
    pieprz,sól
    czosnek
    cebula

    0,5 szklanki wody

Schab nadziewany jajecznicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec jajecznice dołożyć pokrojoną natkę pietruszki i szczypiorek oraz kiełbasę doprawić przyprawami,wystudzić.

    Opłukać schab,naciąć przez środek uważnie żeby nie uszkodzić.
    Natrzeć czosnkiem i cebulą.
    Łyżką wpychać do naciętego otworu przestudzoną jajecznicę.
    Zeszyć dratwą otwór.

    Schab przełożyć do naczynia żaroodpornego naczynia podlać wodą i piec ok 1 godziny w temperaturze 180 stopni.

    Po upieczeniu wystudzić i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy