CHŁODNIK NA UPALNE DNI

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ponieważ podstawowym składnikiem chłodnika jest zsiadłe mleko lub kefir, doskonale nadaje się na upalne dni.

  • 10 min

Składniki:

  • 600 ml zsiadłego mleka lub kefiru
    2 średniej wielkości marchewki
    puszka kukurydzy
    inne warzywa wg uznania, np. pomidor, dymka, papryka,buraczki
    kawałek kapusty białej, włoskiej lub pekińskiej

Chłodnik na upalne dni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa dokładnie umyć, marchewkę i pomidory obrać. Kapustę poszatkować (na cieniutkie paseczki). Marchewkę przeciąć wzdłuż i pokroić w plasterki. Pomidory i paprykę pokroić w kostkę, cebulkę posiekać.

    Wszystko razem wymieszać. Schłodzić w lodówce.

Porady

Należy podawać do ziemniaków z koperkiem :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy