Chłodnik ogórkowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 4 osób

Chłodnik ogórkowy idealny na upały

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 1 l maślanki,
    - 3 ogórki szklarniowe,
    - 1 ząbek czosnku,
    - sól,
    - 1 pęczek koperku.

    Dodatkowo do ozdoby:
    1 rzodkiewka, 1 ogórek, 1/3 kostki feta.

Chłodnik ogórkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy ze skórki. Kroimy na mniejsze części. Miksujemy w blenderze z maślanką, czosnkiem i koperkiem. Przyprawiamy do smaku. Dekorujemy plasterkami ogórka gruntowego, rzodkiewką i fetą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy