Chłodnik z botwinki

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przygotowałam dziś pyszny chłodnik z botwinki wszak mamy sezon to trzeba korzystać.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry bulionu drobiowego
    2 pęczki botwinki
    soku z cytryny do smaku ( około 4 łyżek, radze po każdej łyżce smakować czy pasuje waszym kubkom smakowym)
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    700 ml kefiru

    Dodatkowo:

    6 jaj na twardo
    szczypiorek pokrojony drobno

Chłodnik z botwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chłodnik z botwinki 1. Do garnka wlewamy bulion drobiowy ,tak dwa litry powinno wystarczyć.Botwinkę myjemy odcinamy małe buraczki które obieramy ze skórki i kroimy drobno jak tam chcecie kosteczkę plasterki czy słupki.

Komentarze

Podobne przepisy