Chłodnik z Buraka z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Danie lekkostrawne i pyszne.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Burak (mały)
    1 ogórek zielony
    Maślanka 150 ml
    1 Jajko
    Koperek (1,5 łyżki)

Chłodnik z buraka z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chłodnik z Buraka z jajkiem 1. Buraka obieramy ze skórki , płuczemy, owijamy folią aluminiową i pieczemy ( ok 15-20 minut w temp. 180 stp .C) w piekarniku do miękkości. Ogórka obieramy ze skórki myjemy , kroimy na mniejsze kawałki. Upieczonego i ostudzonego buraka i ogórka zalewamy maślanką. Całość miksujemy na gładko.
    I chłodzimy w lodówce.
    Chłodnik podajemy z jajkiem ugotowanym na półtwardo, pokrojonym drobno koperkiem oraz pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy