Chrupiąca lunchowa

0 (0 ocen)

chrupiąca, pożywna, treściwa sałatka

Składniki:


  • 1/2 - 1/4 kapusty pekińskiej
    2 ogórki kiszone
    2 łyżki posiekanej rzeżuchy
    petko kaszanki
    3 łyzki oliwy
    łyzka octu winnego
    pół łyżeczki musztardy
    sól
    pieprz

Chrupiąca lunchowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę siekamy drobno, oprószamy szczypta soli i pieprzu i odstawiamy na 5 minut. kaszankę kroimy w plastry i przypiekamy na patelni z obu stron aż będzie podsmażona i przypieczona lekko. Ogórki kroimy w mniejsze części. rzeżuchę siekamy. Do słoiczka wlewamy oliwe, ocet winny, dodajemy musztardę, zakręcamy i wstrząsamy az składniki połączą się. Wszystkie składniki wrzucamy do salaterki. Sosem polewamy tuż przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy