Chrupiąca z młodych warzyw

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna, chrupiąca sałatka, którą chętnie zjadają moja mama i rodzeństwo: Magda, Jacek i Rysiu.Podaję ją przy każdym rodzinnym spotkaniu.

Składniki:

  • ● 1 kapusta pekińska
    ● 3-4 pomidory
    ● 2 papryki żółte
    ● 2 papryki czerwone
    ● 1 duży ogórek świeży
    ● puszka kukurydzy konserwowej
    ● 1 nieduża cebula
    ● 1 łyżeczka cukru
    ● sól, pieprz, majeranek
    ● 150 ml śmietany
    ● 2 łyżeczki majonezu

Chrupiąca z młodych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa myjemy.
    Cebulę obieramy, kroimy
    w kosteczkę, wsypujemy do
    miski i zasypujemy cukrem.
  • 2. Kapustę pekińską przekrajamy
    wzdłuż na połowę, każdą
    połówkę kroimy na paseczki,
    Papryki i pomidory kroimy
    w kostkę. Z ogórka odkrawamy
    kilka plasterków do dekoracji,
    resztę kroimy w kostkę.
    Wszystkie warzywa mieszamy,
    dodajemy kukurydzę.
  • 3. Dodajemy śmietanę i majonez,
    przyprawiamy do smaku
    i dekorujemy.

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Komentarze

Podobne przepisy