Zupa z młodych warzyw

0 (0 ocen)

Lekka , szybka do przygotowania , smaczna i na czasie ;))

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty średniej wielkości
    4 młode ziemniaki
    2 młode marchewki
    1/2 kalafiora
    duża cebula
    kawałek selera
    pęczek koperku
    pęczek szczypiorku
    2 czubate łyżki masła
    1/2 szkl kwaśnej śmietany
    1-2 łyżki soku z cytryny
    przyprawy wg uznania u mnie pieprz , sól , maggi

Zupa z młodych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki , marchewkę , seler , cebulę obrać , wypłukać , pokroić w kostkę , zalać wodą , gotować , pod koniec gotowania dodać poszatkowaną kapustę , różyczki kalafiora , sól i masło , gotować do miękkości . Śmietanę zahartować dodać do zupy , dodać sok z cytryny ,zagotować , dosmaczyć .
  • 2. Na koniec posypać posiekanym koperkiem i szczypiorkiem

Porady

Jeśli zupa jest dla nas wystarczająco kwaśna pomijamy sok z cytryny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy