Chrupiace placki

0 (0 ocen)

Placki, to pamiatka z mojego dziecinstwa,najczescie przypalone na kuchni,ale takie smakowaly nam najbardziej im bardziej spalone - tym lepsze.

Składniki:

  • .1 szklanka maki pszennej
    .1/3 szklanki cieplej wody
    .1 lyzeczka oleju roslinnego
    .szczypte soli i szczypte kukurmy

Chrupiace placki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto z podanych skladnikow,walkujemy dosc cienkie placki,przecinamy je w dowolny sposob,ukladamy na blaszce wylorzonej papierem do pieczenia .
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 240 stC przez 15 min.
    Powstana wspaniale chrupiace babelki- swietna przekaska- polecam!
  • 2. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy