Churros (hiszpanski smakolyk)

0 (0 ocen)

  • 60 min

Robi sie z ciasta parzonego jest przepyszne

  • 60 min

Składniki:

  • 1 pelna szkl maki
    5dag masla
    2lyzki brazowego cukru
    szczypta soli
    2 lyzeczki cukru waniliowego
    2jajka
    olej

    Dodatkowo do posypania:
    0,5 lyzeczki cukru waniliowego
    0,5lyzeczki cynamonu

Churros (hiszpanski smakolyk) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlej 240ml wody dodaj cukier brazowy cukier waniliowy sol i maslo. Zagotuj. Do wrzatku wsyp make i energicznie mieszaj az ciasto zacznie odstawac od garnka. Ostudz. Ciasto miksuj dodajac jajka. Ciasto przeloz do szprycy.
  • image-0vy0duh 2. Wyciskaj dowolne wzory najlepiej na papierze do pieczenia
  • image-0f6dukw 3. Smaz na goracyn oleju na zloty kolor i osacz na reczniku kuchennym. Posyp jeszcze cieple cukrem waniliowym wymieszanym z cynamonem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy