CIASTECZKA BAKALIOWE KRUCHE I SMACZNE

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Wielka frajdę sprawia zarówno mniejszym i większym pieczenie tych ciasteczek, są bardzo łatwe w przygotowaniu, smakują wszystkim.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 25 dekagramów
    - margaryna lub masło: 20 dekagramów
    - bakalie posiekane (orzechy, rodzynki, morele, żurawina itp.): 10 dekagramów
    - cukier puder: 7 dekagramów

Ciasteczka bakaliowe kruche i smaczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka bakaliowe kruche i smaczne 1. Mąkę z masłem wysiekaj starannie nożem, lub po prostu za pomocą tarki zetrzyj margarynę do mąki.
  • Ciasteczka bakaliowe kruche i smaczne 2. Dodaj cukier oraz bakalie. Wyrób ciasto, włóż do lodówki.
  • Ciasteczka bakaliowe kruche i smaczne 3. Rozwałkuj na grubość 4mm, wycinać ciasteczka wg pomysłu,
  • Ciasteczka bakaliowe kruche i smaczne 4. Przełożyć na posmarowaną masłem blachę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
  • Ciasteczka bakaliowe kruche i smaczne 5. Posyp kakao, cukrem pudrem, przełóż do pudełeczka;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy