Ciasteczka cynamonowo- orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przesiać mąkę, proszek do pieczenia, dodać sól.
W dużej misce utrzeć mikserem gładką masę z masła i cukru.
Dodać jajko, dodać łyżeczkę cynamonu.Wsypać suche składniki i wyrobić gładkie ciasto. W razie potrzeby dodać więcej mąki.
2.Uformować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć je w orzechach wymieszanych z resztą cynamonu.
Ułożyć na 2 nasmarowanych blachach w odstępach 5 cm.
3.Piekarnik rozgrzać do 190 stop.C. Piec 10-15 minut, aż ciasteczka się przyrumienią. Przełożyć wypieki na metalową kratkę.
Trwałość ciasteczek 7 dni.
Porady
Przy wyrabianiu ciasta można dosypać troszkę orzechów.
Komentarze