Cynamonowo- orzechowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce utrzeć masło z cukrem na gładką masę. Dodać jajko, wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon, orzechy. Wyrobić na gładkie ciasto. W razie potrzeby dodać więcej mąki. Ugnieść z ciasta kulę, owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny.
2.Płaską blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować ciasto na podsypanym mąką blacie i wycinać dowolne kształty ciasteczek.
3.Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stop.C prze 10-12 minut, aż brzegi ciasteczek przyrumienią się. Przełożyć wypieki na metalową kratkę,
Porady
Do ciasteczek można dodać również drobno posiekane migdały.
Komentarze