Ciasteczka czekoladowo-bakaliowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Ponieważ nie wymagają pieczenia, robi się je błyskawicznie. Tylko trudno się doczekać, aż zastygną.

  • 20 min

Składniki:

  • ● 1/2 szkl. suszonej żurawiny
    ● 5 łyżek pokrojonych orzechów włoskich
    ● 5 łyżek płatków migdałów
    ● 1/2 szkl. rodzynek
    ● 5 łyżek płatków kukurydzianych
    ● 1/2 szkl. ciemnych płatków śniadaniowych, np. czekoladowych kulek zbożowych
    ● ok. 10 daktyli
    ● kandyzowana skórka pomarańczowa
    ● 3 tabliczki gorzkiej czekolady

Ciasteczka czekoladowo-bakaliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Następnie dodajemy pokrojone daktyle, płatki i bakalie (część zostawiamy do dekoracji). Mieszamy.
  • 2. Masę wkładamy do papilotek. Dekorujemy według uznania. Pozostawiamy do zastygnięcia (najlepiej na noc).

Notka redakcyjna

PPWS_12-2013

Komentarze

Podobne przepisy