Ciasteczka francuskie z serduszkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Wystarczy kilka chwil, zaledwie trzy składniki i odrobina fantazji aby wywołać uśmiech na twarzy u ukochanej osoby. Ciasteczka z serduszkiem przygotowuje się bardzo łatwo, warto sprawić komuś ważnemu dla nas, taki przygotowany od serca słodki upominek.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • -1 płat ciasta francuskiego (na bazie masła)
    -1 jajko
    -ulubiona marmolada

Ciasteczka francuskie z serduszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed upieczeniem 1. Z ciasta francuskiego wycinamy równe prostokąty. Połowę zostawiamy. Na środkach drugiej połowy ciasteczek wykrawamy foremką serduszka. Połowę z serduszkami przyklejamy do tej gładkiej. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy przez 15-20 minut w 200 stopniach (do zrumienienia ciasteczek)
  • 2. Wyjmujemy ciasteczka i studzimy. Następnie palcem delikatnie "wciskamy" serduszko i wypełniamy marmoladą.

Porady

Ciasteczka można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy