Ciasteczka kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, posiekać razem z masłem, dodać cukier, jajo, śmietanę, wiórki, ocet, zagnieść kruche ciasto, schłodzić 60 minut w lodówce (musi być dobrze schłodzone).
Następnie podzielić je na mniejsze części.
Na papierze do pieczenia wałkować niewielkie placuszki o grubości około 0,7 cm, wykrawać ciasteczka.
2.Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w odstępach około 3 cm. I tak do wykończenia ciasta. Następnie posmarować je rozmąconym białkiem, posypać wiórkami i grubym cukrem.
Piec około 15 minut w termoobiegu na 170 stopni lub funkcji góra - dół na 180 stopni.
Z podanej proporcji ciasta wyszło mi 4 blachy ciasteczek :)
Komentarze