ciasteczka lawendowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne, szybkie i aromatyczne

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szkl mąki tortowej
    200 g masła
    6 łyżek cukru pudru
    2 jajka
    pół łyżeczki cynamonu
    pół łyżeczki kardamonu
    łyżeczka soku z cytryny
    otarta skórka z połowy cytryny
    2 łyżeczki suszonej lawendy
    cukier brązowy do posypania

Ciasteczka lawendowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, posiekać z masłem. Dodać resztę składników oprócz cukru brązowego.
    Wymieszać. Włożyć do zamrażarki na 10 minut.
    Rozwałkować na ok 2-3 mm. Wycinać ciastka wg uznania. Posypać cukrem brązowym i piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni ok 13 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy