Ciasteczka Marchewkowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Są bardzo smaczne i sprawdzone przez naszą rodzinę.Bardzo szybko się je robi i błyskawicznie znikają z talerza. A po za tym jest niedrogie bo nie ma tu jajek.

  • 20 min

Składniki:

  • 60 dag mąki
    30 dag marchewki startej surowej na drobnej tarce
    400 g margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

Ciasteczka marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę siekać nożem z margaryną dodać marchewkę i proszek do pieczenia.Wyrobić ciasto wkładamy do lodówki na 20 minut.Wałkujemy ciasto kroimy na paski o szerokości 10 cm smarujemy dżemem i zawijać.Układamy na blachę piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
    Smacznego!!!!

Porady

Najlepsze z dżemem truskawkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy