Ciasteczka migdałowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ciasteczka pachną obłędnie, są kruche i delikatne. Idealne dla gości, na poprawę humoru lub do porannej kawki :)

  • 15 min

Składniki:

  • NA OK. 30 CIASTECZEK:
    * 125g masła
    * 3 łyżki cukru pudru
    * szczypta soli
    * 1,5 szklanki mąki
    * aromat migdałowy
    * dowolne bakalie (po łyżeczce)
    u mnie: rodzynki, migdały, żurawina, orzechy włoskie, orzechy macadamia,
    wiórki kokosowe,odrobina maku

Ciasteczka migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z olejkiem (5 - 6 kropelek), pudrem i solą na puch. Nadal miksując dodajemy mąkę. Wrzucamy bakalie, mieszamy. Łyżeczką nabieramy równe porcje masy (będzie klejąca i dość rzadka) i formujemy w oprószonych mąką dłoniach kulki, które następnie spłaszczamy. Tak przygotowane ciasteczka układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 15 minut na jasno złoty kolor. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy