Ciasteczka orzechowo-kukurydziane

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zdrowe ciasteczka. Idealne na śniadanie ze szklanką mleka.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g masła orzechowego
    1 jajko
    2 czubate łyżki erytrolu (cukru)
    2 szkl płatków kukurydzianych + garść do posypania

Ciasteczka orzechowo-kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki przekładamy masło orzechowe, dodajemy jajo i erytrol (cukier), mieszamy razem. Płatki kukurydziane mielimy i dodajemy do pozostałych składników. Wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 6 części i robimy ciasteczka w dłoniach. Układamy na blaszce, lekko spłaszczając. Posypujemy pokruszonymi płatkami kukurydzianymi, Wstawiamy na nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach. Podajemy ciastka gdy ostygną z kubkiem mleka, kakao czy herbaty. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy