Ciasteczka orzechowo-migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Sposób przygotowania:
1. Mieszamy wszystkie suche składniki czyli:Mąkę, cukier, sode, proszek do pieczenia, orzechy, migdały, rodzynki, kakao, i płatki owsiane, i sól. Następnie dodajemy do tefo masło i dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy porządnie ciasto, formujemy w kulkę, zawijamy w folię sporzywczą i wkładamy do lodówki na godzinę (półtora)
2. Ciasto podzielić na dwie równe części i rozwałkować na 0,5 cm, następnie wykrajamy ciasto foremkami.
3. Rozgrzać piekarnik do ok. 200 (najlepiej 190) stopni C
4. Wykrojone ciastka układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na ok. 15 min.
Porady
Zamiast rodzynek można też dodać inne bakalie.
A jeżeli chodzi o cukier można zamiast jednej szklanki dodać 1,5, zależy czy ktoś lubi bardziej słodkie czy mniej.
Komentarze