Ciasteczka owsiano-kokosowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Inspirowane smakiem ich kupnych odpowiedników - przepyszne! ;)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 szkl. mąki
    1 szkl. płatków owsianych górskich
    1 szkl. wiórków kokosowych
    1/3 szkl. cukru pudru
    1/2 kostki masła
    1 łyżka miodu
    1 płaska łyżeczka sody

Ciasteczka owsiano-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy razem mąkę, płatki, wiórki i cukier puder.
  • 2. Rozpuszczamy masło, dodajemy do niego miód i sodę rozpuszczoną w 2 łyżkach wrzątku.
  • 3. Tak powstały płyn wlewamy do suchej mieszanki i dokładnie miksujemy.
  • 4. Formujemy ciasteczka, najlepiej nieco grubsze, ponieważ podczas pieczenia troszkę się "rozjadą" i układamy w dość dużych odstępach na blaszce.
  • 5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez niecałe 10 minut.

Porady

Najlepiej cały czas monitorować ciasteczka podczas pieczenia, bo szybko się rumienią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy