CIASTECZKOWE BROWNIE Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sposób na uśmiech nie tylko na twarzy dzieci

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki
    1/2 szkl cukru muscovado
    1/2 szkl kakao
    1/ łyżeczki proszku do pieczenia
    1 opakowanie cukru waniliowego
    90 g rozpuszczonego wystudzonego masła
    120 ml jogurtu naturalnego lub kefiru
    50 g kawałków czekolady- do zapiekania
    50 g orzechów posiekanych
    10 g skórki kandyzowanej

Ciasteczkowe brownie z czekoladą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z kakao, cukrami, solą, proszkiem do pieczenia. Dodajemy
    stopione masło, czekoladę, orzechy i skórkę. Wyrabiamy ciasto. Jest ono
    dość zwięzłe,ale i lepiące. Tak powinno być. Z ciasta formujemy
    kulki, które rozpłaszczamy i układamy na blaszce. Pieczemy po ok 10- 15
    minut. Zostawiamy na kilka minut na blaszce zanim wyjmiemy, ponieważ są
    miękkie, będą się łatwo kruszyć.

Komentarze

Podobne przepisy