BROWNIE Z ORZECHAMI I PODWÓJNĄ CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min

PRZEPYSZNE CIASTO , MOCNO CZEKOLADOWE.WARTE WYPRÓBOWANIA.

  • 60 min

Składniki:

  • - 110g POSIEKANYCH ORZECHÓW WŁOSKICH

    - 200g MASŁA

    - 85g CZEKOLADY (50/50 GORZKA Z MLECZNĄ)

    - 40g GORZKIEGO KAKAO

    - 250g CUKRU

    - 3 JAJKA

    - 2 ŁYŻECZKI OLEJKU WANILIOWEGO

    - 1/2 szkl. MĄKI PSZENNEJ

    - 1/4 ŁYŻECZKI SOLI



    SKŁADNIKI NA KREM:



    -60g CZEKOLADY (50/50 GORZKA Z MLECZNĄ)

    - 1/3 szkl ŚMIETANY KREMÓWKI

Brownie z orzechami i podwójną czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BROWNIE 1. ORZECHY PODPIEKAMY W PIEKARNIKU W 180stop. PRZEZ OKOŁO 8-10min.
    NAD PARĄ ROZTAPIAMY POSIEKANE MASŁO Z POKRUSZONĄ CZEKOLADĄ.GDY SIĘ POŁĄCZĄ ZDEJMUJEMY Z OGNIA I DO GORĄCEJ MASY DODAJEMY KAKAO I CUKIER,DOKŁADNIE MIESZAMY.

    DOKŁADAMY KOLEJNO JAJKA WCIĄŻ UCIERAJĄC.DODAJEMY OLEJEK.NASTĘPNIE MĄKĘ I SÓL WMIESZAĆ ŁYŻKĄ W CIASTO.NA KONIEC WSYPUJEMY ORZECHY.
    WYKŁADAMY CIASTO NA BLASZKĘ (NACZYNIE DO TART).
    PIECZEMY PRZEZ OKOŁO 30-35min W TEMP. 160stop.C (DO SUCHEGO PATYCZKA)

    WYKŁADAMY CIASTO Z PIEKARNIKA,STUDZIMY I KOŃCEM DREWNIANEJ ŁYŻKI ROBIMY OKOŁO 25 OTWORÓW.
    ŚMIETANĘ ZAGOTOWAĆ ,ZDJĄĆ Z OGNIA I WSYPAĆ POKRUSZONĄ CZEKOLADĘ.MIESZAMY DO MOMENTU CAŁKOWITEGO ROZPUSZCZENIA.

    DO DZIUREK NALEWAMY MASĘ ZE ŚMIETANY I WSTAWIAMY DO LODÓWKI.

Komentarze

Podobne przepisy